Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση Σ.τ.Ε. για την Πειραϊκή

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

Τρίτη 16 Ιουνίου, στις 12.00
Έδρα Περιφέρειας Αττικής, Λεωφ. Συγγρού 15-176ος όροφος, Αίθ. Οικονομικής Επιτροπής

Αθήνα 15.06.2019
Η ανεξάρτητη Κοινοτική Παράταξη Α Κοινότητας Πειραιά «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΚΗ» και η Περιφερειακή Παράταξη «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη16 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας ΑττικήςΛεωφ. Συγγρού 15-17, με θέμα:
«Μετά την προσωρινή δικαίωση των κατοίκων από το Σ.τ.Ε.
Ο Πειραιάς, η 
Πειραϊκή, το Λιμάνι και το παράκτιο μέτωπο»
Με την απόφαση της 11ης Ιουνίου το Συμβούλιο της Επικρατείας διατάσσει την προσωρινή διακοπή των έργων της Cosco στην Πειραϊκή, ακυρώνοντας πάραυτα σχετικές αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών επενδύσεων – του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – και, φυσικά, του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά. Με την απόφαση αυτή δεν επιβραβεύεται μόνο ο δίκαιος αγώνας των κατοίκων αλλά ενισχύεται καταλυτικά ο συνολικός αγώνας προς την  πηγής του προβλήματος που δεν είναι άλλη παρά το ίδιο το «master plan» της ΟΛΠ Α.Ε. για ένα λιμάνι που επεκτείνεται δίχως όρια εις βάρος της πόλης και του παράκτιου μετώπου Ένα σχέδιο δίχως καμία απολύτως αξία, εκτός συγκυρίας και κυρίως εκτός ιστορίας, που εμβαθύνει περαιτέρω την καταστροφική ρήξη μεταξύ πόλης και θάλασσας, της πόλης και του παράκτιου μετώπου της , της πόλης και του λιμανιού της. Ένα σχέδιο που προχωρεί, βαθιά, στην ολοκλήρωση της μετατροπής του παράκτιου μετώπου της πόλης σε πόλο βαριάς βιομηχανίας, παντελώς αποκομμένο από αυτή, προκειμένου να απορροφήσει το όποιο εναπομείναν ψήγμα ζωτικότητας της και να την σπρώξει ακόμη πιο βαθιά στον δρόμο της παρακμής. Ένα σχέδιο για ένα λιμάνι και ένα παράκτιο μέτωπο ως μνημεία πολιτικής χρεοκοπίας.

Στην συνέντευξη τύπου θα συμμετέχουν οι Δήμητρα Βήνη, παιδίατρος MSc στην Δημόσια Υγεία, κοινοτική σύμβουλος Α Kοινότητας  Πειραιά της ανεξάρτητης Κοινοτικής Παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΚΗ», ο Βασίλειος Τσελέντης καθηγητής θαλασσίου περιβάλλοντος του τμήματος Ναυτιλιακών σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά , ο Γεώργιος Μπάλιας αναπληρωτής καθηγητής  περιβαλλοντικής πολιτικής και Δικαίου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο  και εκ μέρους της Περιφερειακής Παράταξης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ», ο Γιώργος Δημητρίου, Αρχιτέκτονας, επικεφαλής της Παράταξης, ο Κώστας Διάκος, Νομικός Περιβάλλοντος, Οικολόγος και ο Φίλιππος Δραγούμης, αντιπρόεδρος του συλλόγου «Ροή-Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων», κάτοικος Αίγινας.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού «STAR», Γιάννης Ευσταθίου.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΚΗ

Πληρ. : 6972942421, 6972911008

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ
– PROSKLHSH_SE_SYNENTEYXH_TYPOY_META_THN_APOFASH_STE_PEIRAIKH.doc
– PHOTO: SYNENTEYXH TYPOY PEIRAIKH.jpg

Copyright © 2020 OIKOLOGIKI SYMMAXIA, All rights reserved.

Leave a Reply