ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΥΠΕΡΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Δελτίο Τύπου 884 Αθήνα, 12/7/2024 Το ΠΑΚΟΕ πέντε (5) χρόνια αδιάλειπτα συνεχώς μετράει την ατμοσφαιρική ρύπανση στο λεκανοπέδιο της Αθήνας σε πλατείες, Μετρό, εσωτερικούς χώρους...

ΚΑΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΦΥΛΑΞΗ, ΚΑΜΙΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΑΚΡΩΣ ΤΟΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ Ο ΑΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 756                                                                        ΑΘΗΝΑ 28-7-2023 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ...

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡOΦΗΣ

ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΤΑΜΟΣ: ΤΟ ΡΕΜΑ ΜΑΣ ΞΥΠΝΑ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ (ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΜΑΝΔΡΑΣ) ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΧΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ...

ΈΓΚΛΗΜΑ : 15.000 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΚΙΛΟΥ ΒΟΔΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

Δελτίο Τύπου 708 / Αθήνα Δευτέρα15Μαΐου 2023

Εξαφανίζουν τα δάση μας για ένα κιλό βοδινού κρέατος. Η υπερκατανάλωση κρέατος, ειδικά στο δυτικό κόσμο συνιστά ένα τριπλό έγκλημα.

Το πρώτο έγκλημα αφορά τη θανάτωση εκατομμυρίων ζώων με τεράστιες επιπτώσεις στο ανθρωπογενές οικοσύστημα.

ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΚΕΡΚΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΛΑ «ΕΚΒΡΑΖΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ

Δελτίο Τύπου 705 / Αθήνα Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Ψόφια ψάρια στην Κάρλα

Η φύση εκπέμπει SOS και στην Ελλάδα ο αρμόδιος Υπουργός ασχολείται με τις εκλογές, ενώ οι υπηρεσίας αδιαφορούν παντελώς

Μετά τα ψόφια ψάρια την λίμνη Κερκίνη, και την περιβαλλοντική καταστροφή, που το ΠΑΚΟΕ ανέδειξε, το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στη λίμνη Κάρλα, για την οποία θυμίζουμε ότι η ελληνική πολιτεία εγκλημάτησε όταν αποφάσισε την αποξήρανση της και σήμερα βρίσκεται σε διαδικασία μία επίπονη και συνεχή προσπάθεια αναδημιουργίας της.

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, “ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ”

Δελτίο Τύπου 703 / Αθήνα, Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Τα ΠΑΚΟΕ στα 44 χρόνια ύπαρξής του έχει ταυτιστεί με μεγάλους, εμβληματικούς αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής. Ιστορικοί είναι οι αγώνες το ΠΑΚΟΕ για να μαθευτεί η αλήθεια για το νέφος στην Αθήνα την δεκαετία του 80’ και οι αγώνες του για να καταλάβει η ελληνική πολιτεία και η ελληνική κοινωνία τις συνέπειες στη χώρα μας από το πυρηνικό δυστύχημα στο Τσέρνομπιλ.

ΤΙΤΑΝ…ΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Το ΠΑΚΟΕ αγανακτισμένο κατέθεσε αγωγή κατά της ΤΙΤΑΝ ΑΕ για εγκληματική αδιαφορία.Το ΠΑΚΟΕ μένοντας πιστό στις καταστατικές αρχές του και στα όσα υπόσχεται, έχει ήδη καταθέσει αγωγή σε βάρος της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ που λειτουργεί εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στο Καμάρι Βοιωτίας.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΑΕΡΙΑ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Ούτε είκοσι τέσσερις ώρες δεν πέρασαν και ακόμη το τοξικό νέφος από την πυρκαγιά που
ξέσπασε στο εργοστάσιο επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων «κρέμεται» στην
κυριολεξία πάνω από τα κεφάλια των απλών πολιτών στον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΠΑΤΡΑΣ

Με αφορμή την αυριανή μέρα 9/11/2022 όπου στις 13:00 θα παρουσιαστεί στο web radio του ΠΑΚΟΕ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ) η εκπομπή με θέμα “την επικινδυνότητα στους χώρους εργασίας στο κτήριο ΕΛΤΑ Πάτρας από την παρουσία ελεύθερων καρκινογόνων ινών αμιάντου”.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Επιστημονικό συνεργείο του ΠΑΚΟΕ πραγματοποίησε την 03/11/2022, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του στην 43χρονη λειτουργία του, ενδεικτικές μετρήσεις για την ποιότητα του αέρα για τους επικίνδυνους αέριους ρύπους ΡΜ1, ΡΜ2,5, ΡΜ10, φορμαλδεΰδης, VOC και ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας . Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 22 επιτόπιες μετρήσεις ποιότητας αέρα στον Πειραιά, στο Κερατσίνι, το Πέραμα, τη Νίκαια, τον Κορυδαλλό, την Αγία Βαρβάρα, το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι και το Περιστέρι. Σε κάθε επιλεγμένο σημείο δειγματοληψίας λαμβάνονται δεκαπέντε (15) μετρήσεις, μία κάθε λεπτό.(22 σημεία* 15 μετρήσεις συνολικά 330 τιμές για κάθε παράμετρο)