Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Δελτίο Τύπου 692 Αθήνα Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Στις  8/3/2023 επιστημονικό συνεργείο του ΠΑΚΟΕ, πραγματοποίησε  έρευνα της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης  στις περιοχές Χαλκίδα, Αρτάκη, Καστέλλα, Μαντούδι, Ψαχνά, Λίμνη  Ευβοίας, Άγιος Ιωάννης  Ρώσος. Το πρόβλημα συνεχίζει χρόνια και είναι  εκεί.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Δελτίο Τύπου 691 Αθήνα Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Στις 7/3/2023 επιστημονικό συνεργείο του ΠΑΚΟΕ, πραγματοποίησε  έρευνα αφενός της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και αφετέρου στα απόβλητα της ευρύτερης περιοχής του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών. Το πρόβλημα συνεχίζει για 12 χρόνια και είναι  εκεί.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Δελτίο Τύπου 690 Αθήνα, 24/03/2023

Η ΚΕΔΕ εξέδωσε το από 23.03.2023 δελτίο τυπου, με τίτλο : «Ψήφισμα – καταγγελία της ΚΕΔΕ για τη δράση και τις πρακτικές του ΠΑΚΟΕ», το οποίο παραθέτουμε παρακάτω για την ενημέρωσή σας. Επ΄ αυτού σημειώνουμε τα εξής:

22-3-2023 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Δελτίο Τύπου 689 Αθήνα, 23/03/2023

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις προβληματισμού που έκανε το ΠΑ.Κ.Ο.Ε χθες Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Νερού» στην πλατεία Κλαυθμώνος. Εκατοντάδες συμπολίτες μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας επισκέφτηκαν τα ειδικά περίπτερα του ΠΑ.Κ.Ο.Ε, και είδαν επίδειξη και λειτουργία επιστημονικών οργάνων μέτρησης  παραμέτρων  ποιότητας  νερών από ειδικούς επιστήμονες, έμαθαν την  ιστορία του νερού και τις  διαδρομές του στην Ελλάδα, μυήθηκαν στην τεχνολογία του νερού με μεθόδους απορρύπανσης, αποσκλήρυνσης και αφαλάτωσης και ανακάλυψαν πως μετατρέπεται η υδάτινη ενέργεια σε υδροηλεκτρική. Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε διένειμε δωρεάν ειδικό έντυπο υλικό, συγκεκριμένα 1.500 αντίτυπα ειδικής έκδοσης για το νερό, το οποίο είναι είδος σε ανεπάρκεια, καθώς επίσης διένειμε δωρεάν εκατοντάδες τεύχη του μηνιαίου περιοδικού που εκδίδει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΜΗΣ

Δ.Τ. 687 / Αθήνα, 16.03.2023

Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. στα 44 χρόνια λειτουργίας του δεν εμπλέκεται σε κομματικές διαμάχες της κεντρικής διοίκησης ή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. στρατεύεται μόνο στη μάχη της προστασίας του περιβάλλοντος, γεγονός το οποίο έχει αποδείξει διαχρονικά και γι’ αυτό επιβιώνει με όλες τις κυβερνήσεις και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις.  

Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. δεν είναι σύλλογος, αλλά αστικός, μη κερδοσκοπικός επιστημονικός οργανισμός με δικά του εργαστήρια, πιστοποιημένα για την διεξαγωγή εργαστηριακών αναλύσεων ύδατος, αέρα, εδάφους, τροφίμων και μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και ραδιενέργειας.

Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. συμμετέχει σε προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών και της Ε.Ε.

15 Μαρτίου 2023 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ – ΗΜΕΡΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΟΡΤΗΣ

Δ.Τ. 686 / Αθήνα, 15.03.2023

Η Πανδημία συνεχίζει να ταλανίζει τον πλανήτη, η ενεργειακή κρίση εξοντώνει τους πολίτες, η οικονομία είναι στα κόκκινα σε αρκετές χώρες του κόσμου και η Ουκρανία ακόμα παλεύει για την ελευθερία της. Ελπίζουμε η σημερινή παγκόσμια ημέρα του καταναλωτή να γίνει ημέρα δράσης, προβληματισμού, αλλά και προστασίας της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΘΕΡΙΖΕΙ

Δ.Τ. 685 / Αθήνα, 14.03.2023

Παγκόσμιο σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τους θανάτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τα ανανεωμένα στοιχεία των ερευνητών του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας (IS Global) που εδρεύει στη Βαρκελώνη. Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Τhe Lancet Planetary Health, θα είχαν αποφευχθεί 43.000 θάνατοι ετησίως στην Ευρώπη εάν υπήρχε στις πόλεις επαρκές πράσινο, δηλαδή αν οι πόλεις πληρούσαν τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η εν λόγω έρευνα επιβεβαιώνει όλα αυτά για τα οποία, τεκμηριωμένα με μετρήσεις, έχει αποδείξει το ΠΑ.Κ.Ο.Ε  στα 44 χρόνια λειτουργίας του, ότι δηλαδή η ατμοσφαιρική ρύπανση στις ελληνικές πόλεις δημιουργεί κάθε χρόνο μία εκατόμβη νεκρών, η οποία οφείλεται στην εγκληματική αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Δ.Τ. 684 / Αθήνα, 13.03.2023

√ Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, με σημαντικό παράγοντα τη διατροφή.

√ Η αύξηση της κατανάλωσης πολυεπεξεργασμένων τροφίμων αυξάνει κατά 30% την αύξηση της θνησιμότητας καρκίνου των ωοθηκών και κατά 16% της θνησιμότητας του καρκίνου του μαστού.

√ Αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης παθογόνων μικροβίων προκαλώντας αλλαγές στη μικροχλωρίδα του εντέρου, που σχετίζονται άμεσα με την παχυσαρκία και τις μεταβολικές ασθένειες.

√ Η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένης τροφής αυξάνει την ολική και την LDL χοληστερόλη και την υπέρταση.