Ο Eφιάλτης ενός πυρηνικού δυστυχήματος πάνω από τα κεφάλια των Ευρωπαίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : 608 | ΑΘΗΝΑ 04 03 2022

Επανέρχονται στις μνήμες μας τα καταστροφικά γεγονότα του Τσερνομπίλ τον Μάιο του 1986. Πέρασαν 36 χρόνια και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα τραγικά αποτελέσματα όπου στην Ελλάδα μόνο πέθαναν 14.600 συμπολίτες μας, στην Ουκρανία 485.000 και στην υπόλοιπη Ευρώπη περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι.

Η αγωνία των Ευρωπαίων αλλά και όλων των κατοίκων στον πλανήτη είναι στο ζενίθ, βλέποντας και ακούγοντας τα γεγονότα που συνέβησαν χθές στις 3 και σήμερα 4 Μαρτίου στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης που βρίσκεται στο κέντρο της Ουκρανίας.

Η καταγγελία σαφής: «Δεν μας αφήνουν να σβήσουμε αμέσως τη φωτιά που προκλήθηκε στον χώρο έξω από το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια».

Στους υπευθύνους του ΠΑΚΟΕ και τους συνεργάτες του, είναι ακόμα στο μυαλό τους η προσπάθεια που έκαναν το καλοκαίρι του 1986 να βοηθήσουν τον Ουκρανικό λαό, μετά το δυστύχημα του Τσερνομπίλ.

Έστειλαν τότε είκοσι(20) 20τονα φορτηγά ανθρωπιστική βοήθεια και είδαν παιδιά να πεθαίνουν στον δρόμο από τη λευχαιμία, σπίτια κλειστά και τη ραδιενέργεια να μεταλλάσει σχεδόν κάθε ζωντανό οργανισμό για παράδειγμα κολοκύθια δύο μέτρα, πευκοβελόνες ένα μέτρο, αγελάδες με πέντε κέρατα  και πολλά άλλα.

Όμως ακόμη δυστυχώς το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και πρέπει να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι το εργοστάσιο αυτό ήταν νέο τριετίας, Ρωσικής κατασκευής.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε  ότι απέναντι από τα σύνορά μας στο Αιγαίο, στο Ακούγιου στην Τουρκία κατασκευάζει η Ρωσία πυρηνικό εργοστάσιο, προϋπολογισμού 22 δισ. ευρώ, μεγαλύτερο του εργοστασίου στη Ζαπορίζια.

Το ΠΑΚΟΕ επειδή πιστεύει από τις γνώσεις και την εμπειρία των 43 χρόνων που διαθέτει, ότι η πυρηνική ενέργεια είναι η πλέον ανασφαλής, με κάθε τρόπο όλοι οι Ευρωπαίοι πρέπει ν’ αποτρέψουμε τις εχθροπραξίες στον πυρηνικό σταθμό στην Ζαπορίζια.

Από την γραμματεία του ΠΑ.Κ.Ο.Ε

Leave a Reply