Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ

ΔελτίοΤύπου719 / Αθήνα 06 Ιουνίου 2023

Απάντηση του ΠΑΚΟΕ στη ψευδή και συκοφαντική δήλωση του δημάρχου Γλυφάδας

Κύριε δήμαρχε το ραντεβού μας θα είναι στον εισαγγελέα για την παράβαση του καθήκοντός σας.

Κύριε δήμαρχε θα λογοδοτήσετε για τα εγκλήματά σας, να αφήνετε τους πολίτες να κολυμπούν σε μολυσμένη θάλασσα.

Το ΠΑΚΟΕ στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος δειγματοληψιών, μετρήσεων και προσδιορισμού μικροβίων σε νερά κολύμβησης, πραγματοποίησε στις 2 Μαΐου  2023 δειγματοληψίες σε 50 παραλίες της Αττικής, από τον Πειραιά μέχρι την Βουλιαγμένη. Από τις 50 παραλίες που ελέχθησαν οι επτά (7) ήταν στην Γλυφάδα και οι δύο (2) παρουσίασαν μόλυνση, ενώ συνολικά ήταν επτά (7) οι μολυσμένες παραλίες από όλες τις περιοχές.

Από όλους τους Δήμους, μόνο ο Δήμαρχος Γλυφάδας προσπάθησε με ασύστολα ψεύδη να διαστρεβλώσει την πραγματικότητά, με επιλεκτικές δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, για το ρεπορτάζ του οποίου -της 5ης Ιουνίου 2023- το ΠΑΚΟΕ θα διαμαρτυρηθεί στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, καθώς δεν τηρήθηκαν οι κανόνες δεοντολογίας. Και επειδή το ΠΑΚΟΕ στα 44 χρόνια λειτουργίας του δεν έχει καμία συναλλαγή με κανένα δήμαρχο, το ΠΑΚΟΕ θα καταθέσει άμεσα μήνυση και αγωγή σε βάρος τους.

Το ΠΑΚΟΕ στα 44 χρόνια λειτουργίας του στρατεύεται μόνο στη μάχη της προστασίας του περιβάλλοντος, γεγονός το οποίο έχει αποδείξει διαχρονικά και γι’ αυτό επιβιώνει με όλες τις κυβερνήσεις και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις.  

Τα ΠΑΚΟΕ δεν είναι σύλλογος, αλλά, μη κερδοσκοπικός επιστημονικός οργανισμός με δικά του εργαστήρια, πιστοποιημένα για την διεξαγωγή εργαστηριακών αναλύσεων ύδατος, αέρα, εδάφους, τροφίμων και μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και ραδιενέργειας.

Το ΠΑΚΟΕ συμμετέχει σε προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών και της Ε.Ε.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια, αυτή η οργάνωση ΠΑΚΟΕ, βλέπουμε ότι κάνει κάποια ανακοίνωση, η οποία είναι απολύτως ανεύθυνη σίγουρα και είναι συκοφαντική για την πόλη μας. Ποτέ δεν μας ενημέρωσε που μετράει, με τι μετράει, αν είναι πιστοποιημένη, που δεν είναι πιστοποιημένη, σας το λέω υπεύθυνα γιατί το ψάξαμε».

ΤΟ ΠΑΚΟΕ απαντά:

1)Το ΠΑΚΟΕ δεν κάνει δειγματοληψίες και μετρήσεις των νερών κολύμβησης τα τελευταία χρόνια, αλλά εδώ και 44 χρόνια.

2)Το ΠΑΚΟΕ δεν κάνει «κάποια ανακοίνωση», αλλά έχει ανακοινώσει στις 18 Μαίου 2023 και την έναρξη του ετήσιου προγράμματός του δειγματοληψιών, μετρήσεων και προσδιορισμό μικροβίων στα νερά κολύμβησης σε διάφορες παραλίες της Αττικής και της περιφέρειας. Το ΠΑΚΟΕ έχει ήδη δημοσιεύσει τους δύο πρώτους πίνακες με τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες από τον Πειραιά έως της Ανάβυσσο και ανά δύο ημέρες, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, μέχρι τις 15 Ιουλίου, θα δημοσιεύει τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων που έγιναν.

3)Τα αποτελέσματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΠΑΚΟΕ, pakoe.gr, στο λογαριασμό του ΠΑΚΟΕ στο facebook και αποστέλλονται με Δελτίο Τύπου σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, στους δήμους, στις περιφέρειες, στα υπουργεία, σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

4)Τον χαρακτηρισμό «ανεύθυνη», σας τον επιστρέφουμε κύριε Δήμαρχε. Ανεύθυνη είναι η στάση σας απέναντι στους πολίτες της περιοχής και αντί να δείτε ποιο είναι το πρόβλημα, για το οποίο υπάρχει ρύπανση και μόλυνση σε δύο παραλίες της περιοχής, κάνετε επίθεση στο ΠΑΚΟΕ προσπαθώντας να αμφισβητήσετε τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις που έκανε το επιστημονικό, πανεπιστημιακό προσωπικό του ΠΑΚΟΕ.

5)Το ΠΑΚΟΕ γνωστοποίησε και με χάρτες που ακριβώς μέτρησε και που εντοπίστηκε το πρόβλημα στη Γλυφάδα.  Συγκεκριμένα στην Ακτή Β, οδό Μάρως και Διαδόχου Παύλου, στο Εστιατόριο Δελφίνια, στο ύψος του πάρκινγκ πελατών με συντεταγμένες της θέσης N 37.8724442 E 23.7335188 και το δείγμα ελήφθη στις 2 Μαίου στις 13:40 και στην Ακτή Β στο τέλος της παραλίας με συντεταγμένες θέσης N 37.8674192 E 23.7365786 και το δείγμα ελήφθη στις 2 Μαίου στις 13:50.

6) Το ΠΑΚΟΕ, με γνώμονα τον καταστατικό σκοπό του και την ενημέρωση των πολιτών, παρακολουθεί όλους τους αρμόδιους φορείς και αρχές για τις πράξεις ή παραλήψεις, που εναντιώνονται στις αρχές του Συντάγματος, χωρίς να παραβιάζει καμία νομοθεσία. Το ΠΑΚΟΕ συνεπώς έχει την αρμοδιότητα να διεξάγει εργαστηριακές μετρήσεις και να προβαίνει σε δημόσιες ανακοινώσεις τηρώντας στο ακέραιο όλα τα επιστημονικά πρωτόκολλα. Το ΠΑΚΟΕ διενεργεί ελέγχους σύμφωνα με τις οδηγίες 76/160/ΕΟΚ και 2006/7/ΕΚ και την ΚΥΑ 86700/416/Ε103/2009 (ΦΕΚ 356/Β/26-2-2009). Η επεξεργασία των δειγμάτων νερού πραγματοποιείται σύμφωνα με την πρότυπη μέθοδο δοκιμής ISO 16266:2009 και για κάθε δείγμα οι αξιολογήσεις γίνονται με τα προβλεπόμενα από την ελληνική νομοθεσία πρότυπα ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 622, ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 7899-2 και ΕΛΟΤ EN ISO 9308-1.  Γι’ αυτό και διαχρονικά η εγκυρότητα των μετρήσεών του δεν έχει αμφισβητηθεί ποτέ.

7) Το ΠΑΚΟΕ διαθέτει δικά του εργαστήρια, πιστοποιημένα με πιστοποιητικό EUROCERT (ΕΣΥΔ) σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2015, για την διεξαγωγή εργαστηριακών αναλύσεων ύδατος, αέρα, εδάφους, τροφίμων και μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και ραδιενέργειας. Οι παραπάνω πληροφορίες διατίθενται και στην ιστοσελίδα μας www.pakoe.gr.

8)Ο δήμαρχος Γλυφάδας μιλά αόριστα για τα προηγούμενα χρόνια. Αλήθεια πότε διαμαρτυρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια;

Κύριε δήμαρχε της Γλυφάδας επειδή υπεύθυνα κάνατε ψευδείς δηλώσεις, όπως εσείς άλλωστε το είπατε ευθαρσώς, σας απαντάμε υπευθύνως ότι το ΠΑΚΟΕ θα κινηθεί νομικά εναντίον σας αφενός για τα όσα συκοφαντικά είπατε και αφετέρου γιατί με τα όσα κάνετε θέτετε σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών σας, αλλά και πολιτών άλλων περιοχών που έρχονται στην Γλυφάδα για να κολυμπήσουν. Το ραντεβού μας θα είναι στον εισαγγελέα για την παράβαση του καθήκοντός σας.

ΥΓ Στο συνημμένο αρχείο υπάρχουν φωτογραφίες από  αποικίες κολοβακτηριοειδών και  E. Coli   σε  θρεπτικό υπόστρωμα Coliforms Chromogenic Agar E. Coli και αποικίες Εντερόκοκκων σε θρεπτικό υπόστρωμα Slanetz  Bartley Agar από  τα δείγματα που ελήφθησαν από τις περιοχές της Γλυφάδας για να διαπιστώσει όλη η Ελλάδα το έγκλημα το οποίο διαπράττετε κύριε Δήμαρχε της Γλυφάδας, ένα έγκλημα για το οποίο θα λογοδοτήσετε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ

Leave a Reply