Κοκτέιλ Κορωνοϊού με καύσιμο τα σκουπίδια

Το ΠΑΚΟΕ επανειλημμένα έχει πραγματοποιήσει μελέτες στη περιοχή του Βόλου για τι διαχείριση των σκουπιδιών καθώς και για τις παράνομες λειτουργείες του εργοστασίου τσιμέντων <<LAFARGE>> (πρώην Ηρακλής).

Η καύση σκουπιδιών στη περιοχή της Θεσσαλίας θα είναι η ταφόπλακα για τους κατοίκους του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, επειδή οι διοξίνες και τα φουράνια που θα προκύπτουν από τη καύση αυτή, θα είναι οπαδοί του κορωνοϊού και οποιασδήποτε άλλης επιδημίας η πανδημίας.

Το ΠΑΚΟΕ συμφωνεί με την απαγόρευση της καύσης των σκουπιδιών και εδώ και 10 χρόνια πιστεύει στην επιτόπια δημιουργία σε όμορους δήμους ΚΔΑΥ (Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) και μονάδων κομποστοποίησης.

Περισσότεροι από 100 πολίτες διαμαρτυρήθηκαν συμβολικά χθες στο Ηρώο, τόσο και για την καύση σκουπιδιών, όσο και για το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη. Το κάλεσμα κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ έκαναν η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, η Επιτροπή Πολιτών, ενώ συμμετείχε και το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων

Καταγγέλθηκε το γεγονός ότι ο υπουργός απέκλεισε από τον δημόσιο διάλογο τους αρμόδιους, ενώ το αποκορύφωμα των μεθοδεύσεων, όπως καταγγέλθηκε ήταν η κίνηση να καταθέσει το νομοσχέδιο μόλις μία εβδομάδα πριν από τη ψήφιση του με τα περίπου διπλάσια άρθρα, σε σύγκριση με αυτό που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Όπως ανέφεραν οι διαμαρτυρόμενοι, η κυβέρνηση προχωράει στην ψήφιση του νόμου ο οποίος θα φέρει επιδείνωση στην προστασία του περιβάλλοντος της χώρας, παρά τις πολλαπλές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες που έχουν εκφραστεί.

Ο κύριος Μάρκος Βαξεβανόπουλος αποχώρησε από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών, διότι όπως είπε οι αποφάσεις λαμβάνονται πλέον από μια ομάδα πέντε ατόμων. Όπως δήλωσε όμως, θα συνεχίσει τον αγώνα κατά τις καύσης των σκουπιδιών

Leave a Reply