ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ… ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΖΩΗ

          Με αυτά που διαβάζουμε παρακάτω είναι τραγικό να διώκεται ένας Δήμαρχος που αν μη τι άλλο ζητάει για τους κατοίκους της πόλης του, το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα στη ζωή και όχι στην… επιβίωση.

          Το ΠΑΚΟΕ χρόνια τώρα φωνάζει και διαμαρτύρεται για τα καζάνια του θανάτου στην ευρύτερη περιοχή μέχρι το Πέραμα. Εν τούτοις τα πράγματα στο βωμό του χρήματος αλλάζουν και συνήθως ισχύει πλέον το σλόγκαν του ΠΑΚΟΕ «Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΡΥΠΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ».

          Η Δραπετσώνα που τα τελευταία χρόνια κομματικά την εκμεταλλεύτηκαν ΟΛΑ τα κόμματα. Παράδειγμα το περίφημο σχέδιο αποκατάστασης και δημιουργίας θεματικού πάρκου στο τέως εργοστάσιο των λιπασμάτων… ρίχθηκε στις καλένδες. Ο κόλπος του Αγίου Νικολάου όπου βρίσκονται οι επίμαχες δεξαμενές δεν έχει θαλασσινό νερό πλέον αλλά πετρελαιοειδή από την μία της ΔΕΗ τα παλαιά… απόβλητα και από την άλλη οι δεξαμενές της OilOne. Ο Δήμαρχος φωνάζει αλλά ποιος τον ακούει;

Η εταιρεία OilOne , εταιρεία συμφερόντων Μελισσανίδη, ζητάει να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή της Δραπετσώνας, ενώ παράλληλα επιθυμεί να επιμηκυνθεί ο χρόνος παραμονής των πετρελαιοδεξαμενών , οι οποίες σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής προκαλούν ατμοσφαιρική ρύπανση. Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Δραπετσώνας κινείται για την απομάκρυνση των δεξαμενών, ενώ η εταιρεία κατέθεσε εις βάρος του μήνυση και αγωγή. Η εταιρεία έχει στείλει αίτημα στο υπουργείο Περιβάλλοντος ζητώντας την τροποποίηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων  έτσι ώστε να επεκταθούν οι δραστηριότητες  της στην περιοχή. Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας καλεί το υπουργείο να μην προχωρήσει  στην αδειοδότηση της νέας δραστηριότητας που ζητάει η εταιρεία και στέλνει μήνυμα προς τον υπουργό να ακούσει την απαίτηση των κατοίκων της πόλης για την άμεση απομάκρυνση των εργοστασίων από τον οικιστικό ιστό.

Ο δήμαρχος όμως αντιμετωπίζει και το θέμα της απομάκρυνσης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Σχιστού που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου. Για το σταθμό αυτό υπάρχει κόντρα με το δήμο Πειραιά  και δήλωσε ότι ο δήμος Πειραιά δεν θα μετατρέψει την πόλη σε σκουπιδότοπό του. Από την -πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά είπε πως ο ΣΜΑ Σχιστού είναι ιδιοκτησίας του δήμου Πειραιά και όχι μόνο, αφού εκεί μεταφορτώνουν τα απορρίμματά τους 19 δήμοι. Ο δήμος Πειραιά σκοπεύει να αποκτήσει ένα νέο ΣΜΑ αποκλειστικά δικής του ιδιοκτησίας σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το ΣΜΑ Σχιστού. Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας  φέρνει αντιδράσεις καθώς ο χώρος αυτός είναι στα όρια του δήμου του και επίσης θεωρεί την περιοχή ήδη πολύ επιβαρυμένη με τα σκουπίδια που διακινούνται.

Leave a Reply